Elementtisuunnittelu

Elementtisuunnittelu

Elementti-rakentaminen – Tehokasta ja Laadukasta Rakentamista

Elementtirakentaminen – Tehokasta ja Laadukasta Rakentamista

kuva talosta jossa on näkyvissä mhm-runko, kattopalkit ja kattoristikot ja lattiapalkit

Havainnekuva Helsinkiin rakennetun talon elementtien tolpituksista

Elementtirakentaminen on keskeinen osa puutalojen rakentamista, joka takaa tehokkaan ja laadukkaan toteutuksen. Yhä useammin omakotitalot rakennetaan suurelementeistä. Elementit valmistetaan tehtaassa suojassa ja nostetaan rakennuspaikalla nostureilla valmiiden perustusten päälle. Seinät eivät pääse kastumaan, kun ne rakennetaan kuivissa sisätiloissa ja tuodaan valmiina rakennustyömaalle.

Ammattimaisesti suunnitellut elementit tehostavat rakennusprosessia, vähentävät työmaalla tehtävää työtä ja varmistavat lopputuloksen korkean laadun. Kun valitset elementtisuunnittelun palvelumme, säästät aikaa, rahaa ja voit luottaa laadukkaaseen lopputulokseen.

Meillä on pitkä kokemus rakennusten elementoinnista ja elementtisuunnittelusta!

Kuvassa on yhdeksän kaksikerroksista rivitaloa, joista näkyy kantavat runkotolpat ja ristikot

Meillä on paljon kokemusta suurienkin rakennushankkeiden elementtisuunnittelusta. 

Olemme otettuja siitä luottamuksesta, jota tämänkin kohteen rakennuttaja on meitä kohtaan osoittanut. Olemme toimittaneet heille elementtisuunnittelua moniin kohteisin.

Kuva korttelista, jossa näkyy realistinen 3D-havainnekuva rakennuksista, joista on näkyvissä rakennusten kantava runko

Tässä kuvassa on havainnekuva toisesta kohteesta, johon saimme tehdä elementtisuunnittelun.

Rakentaja on pitkäaikainen asiakkaamme, joka haluaa varmistaa nopean ja kosteusturvallisen rakentamisen. Olemme onnellisia, että he luottavat osaamiseemme ja saamme tehdä heille jatkuvaa suunnittelua

Kuvassa on kuusi kaksikerroksista rivitaloa, joista näkyy kantavat runkotolpat ja ristikot

Kuvassa on Helsinkiin rakennetut talot, joihin teimme elementtisuunnittelun. Tämä rakennusliike on pitkäaikainen asiakkaamme, jolle olemme saaneet tehdä toistuvasti suunnittelutyötä. 

Olemme tyytyväisiä heidän luottamuksestaan työtämme ja suunnitteluamme kohtaan.

Miksi valita meidät elementtisuunnittelijaksi? 

Pitkä kokemus: meillä on pitkä kokemus elementtisuunnittelusta ja meillä on pitkiä asiakkuussuhteita elementtitehtaiden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että suunnitelmiimme voi luottaa!

Tarkkaa suunnittelua: Tunnemme rakentamisen yksityiskohdat ja vaatimukset. Tarkka suunnittelu varmistaa, että elementit ovat mitoitettu oikein ja täyttävät kaikki tarvittavat standardit ja määräykset.

Korkea laatu: Laadukkaasti valmistetut elementit parantavat rakennuksen kestävyyttä ja toiminnallisuutta. Ammattimaisesti suunnitellut elementit vähentävät myös riskejä, kuten kosteusvaurioita, ja varmistavat rakennuksen pitkän käyttöiän

Tehokkuutta ja kustannussäästöjä: Meillä on kokeneita suunnittelijoita ja osaavia tekijöitä. Käytämme elementtisuunnittelussa suomalaista Vertex BD-ohjelmaa, joka tukee osaamistamme hyvin. Se mahdollistaa suunnitelmien räätälöinnin ja nopean työskentelyn: Asiakas saa enemmän pienemmillä työkustannuksilla.

Yksilölliset ratkaisut: voimme räätälöidä elementtisuunnitelmien sisällön juuri sinun tarpeisiisi. Voimme ottaa huomioon asiakkaan toiveet ja suunnitella elementit, jotka täyttävät juuri sinun rakennusprojektisi vaatimukset.

TILAA SUUNNITTELU MEILTÄ, SAAT RAHAT TAKAISIN JOS ELEMENTIT EI SOVI PAIKOILLEEN

Elementtisuunnittelun kulku

Elementtisuunnittelu aloitetaan, kun rakennesuunnitelmat ovat valmiit. Rakennesuunnitelmista katsotaan halutut rakenteet ja mitat, joiden perusteella laaditaan elementtisuunnitelmat. Arkkitehdin tekemiä pääpiirustuksia tarvitaan myös, sieltä saadaan katsottua esimerkiksi halutun julkisivun yksityiskohdat: ulkoverhouspaneelin laatu, koristeverhouksien paikat ja materiaalit ja niin edelleen. 

Rakennesuunnittelijan laatimia perustusten mittaohjeitakin tarvitaan (tai valmiita perustussuunnitelmia). Niistä suunnittelija tarkistaa, että elementit varmasti sopivat paikoilleen ja ovat oikean korkuisia.

Selkeät rakennesuunnitelmat ovat tärkeässä osassa elementtisuunnittelijan työtä. Koska hän suunnittelee jokaisen seinään tulevan tolpan paikan, täytyy hänen olla varma, että kaikki palaset ovat oikeassa paikassa ja oikeaa laatua. Tämä säästää monta ”oho-elämystä” myöhemmiltä rakennusvaiheilta.

Havainnekuva elementtien mittakuvasta

Elementtisuunnitelmiin kuuluu yleensä:

  • Elementtien mittakuva
  • Yleisleikkaukset
  • alaohjauspuun mittakuva
  • elementtikuvat halutuista elementeistä toimitussisällön mukaan: ulkoseinät, välipohjat, parvekkeet, väliseinät, katoksen seinät…
  • profiililuettelot ja katkaisulistat elementtien osista

Elementtien mittakuvan avulla elementit osataan työmaalla asentaa oikeille paikoille. Alaohjauspuun mittakuvassa näytetään työmaalla asennettavan alaohjauspuun paikat.

Muut tiedot ovat elementtitehdasta varten, joiden avulla tehdas pystyy valmistamaan elementit.

Hyvät elementtikuvat ovat tärkeässä osassa elementtien sujuvaa tekemistä varten. Tekemiemme katkaisulistojen avulla asiakas voi vaikka katkoa elementtien tolpat jo eri työpisteellä valmiiksi.

Happy builder shows thumb up

Ota yhteyttä ja optimoi rakentamisesi elementtisuunnittelun avulla

Elementtisuunnittelu on avain tehokkaaseen ja laadukkaaseen rakentamiseen. Tarjoamme asiantuntevaa ja yksilöllistä elementtisuunnittelua, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja optimoimaan rakentamisen. Ammattitaitoiset suunnittelijamme ovat valmiina auttamaan sinua saavuttamaan onnistuneen ja laadukkaan lopputuloksen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan lisää elementtisuunnittelusta juuri sinun puutalohankkeessasi!

 

 

+358 449 968 224

suunnittelu@rakennusaitta.fi

Ouluntaival 10 A 1, 93600 Kuusamo