Rakennuslupakuvat

Rakennus-lupakuvat

Asiantuntevat lupakuvat – Rakentamisen suunnittelun perusta

Asiantuntevat lupakuvat – Rakentamisen suunnittelun perusta

Rakennuslupakuva

Rakennuksen suunnittelussa lupakuvat ovat olennainen osa projektia. Asiantuntevasti laaditut lupakuvat ovat rakennushankkeen perusta ja tärkeä askel kohti onnistunutta toteutusta.

Meidän tehtävämme on taata suunnitelmiesi laatu ja niiden täyttäminen kaikissa vaatimuksissa.

Ammattitaitoiset suunnittelijamme paneutuvat jokaiseen piirustukseen huolellisesti ja huomioivat kaikki tarpeet. Haluamme olla varmistamassa, että projektit etenevät mutkattomasti ja luvallisesti alusta loppuu

Lupakuvat pitkällä kokemuksella

Olemme saaneet olla mukana monien rakennusten lupakuvien piirtämisessä. Haluamme ylpeänä esitellä seuraavaksi muutaman poiminnan aikaisemmista töistämme!

 LUPAKUVIEN PIIRTÄMINEN TAMPEREELLE

Teimme tämän talon rakennussuunnittelun ja lupakuvat.

Talo on rakennettu Tampereelle. Tässä rakennuksessa on monia hienoja yksityiskohtia, mm. etuosan parvekekatos rakennelma. Pääkatto jatkuu pitkänä katoksena suojaten etuseinää.

Lupakuvien piirtäminen

Tämän talon rakentaja tilasi meiltä lupakuvien piirtämisen. Talo suunniteltiin järven rannalle Kuusamoon, ja tähän suunniteltiin tilava autokatos ja talli.

 Lupakuvien piirtäminen muutostyöstä

Tämä rakennus koostui alun perin kahdesta erillisestä mökistä, jotka oli yhdistetty yhdeksi rakennukseksi. Rakennuksessa oli kaksi harjaa.

Meiltä pyydettiin laatimaan tähän muutoskuvat, jossa katto purettiin ja rakennettiin yksiharjainen katto.

Teimme suunnitelmat ja valitsimme toimivat rakenteet rakennukselle. Lisäksi teimme muutoskuvat rakennettavalle katokselle ja terassin laajennukselle.

Miksi valita meidät lupakuvien piirtämiseen?

 

   • Tarkkuus ja oikeellisuus: Me tunnemme rakennusmääräykset ja viranomaisten vaatimukset. Me huolehdimme, että kaikki lupakuvat ovat tarkkoja ja täyttävät kaikki tarvittavat ehdot. Tämä vähentää mahdollisten virheiden riskiä ja takaa sujuvan lupaprosessin.
   • Ajan ja resurssien säästö: Lupakuvien piirtäminen voi olla monimutkainen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja aikaa. Me olemme tottuneet rakennusten suunnitteluun ja pystymme tekemään suunnittelutyön tehokkaasti ja tarkasti, jolloin sinä voit keskittyä muihin tärkeisiin asioihin projektissa. Yrityksellämme on käytössä suomalainen huippuluokan suunnitteluohjelma Vertex, joka mahdollistaa nopean työskentelyn ja näkyy näin myös suunnittelutyön kustannuksissa.
   • Viranomaisten hyväksyntä: Lupakuvien piirtämisen ammattilainen varmistaa, että suunnitelmat täyttävät kaikki paikalliset rakentamismääräykset ja lait. Tämä lisää mahdollisuuksia saada viranomaisilta nopeampi ja sujuvampi hyväksyntä, mikä on tärkeää rakennushankkeen aikataululle. 
   • Laadukas ja selkeä dokumentaatio: Meidän piirtämät lupakuvat ovat selkeitä ja ammattimaisesti laadittuja. Laadukas dokumentaatio helpottaa yhteistyötä muiden suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja viranomaisten kanssa. Lisäksi selkeät lupakuvat helpottavat rakentamista ja varmistavat, että kaikki osapuolet ymmärtävät suunnitelmat samalla tavalla.
   • Rakenteiden tuntemus: Meillä on hyvä tietämys toimivista rakenteista ja kosteusvaurioiden estämisestä. Tilaamalla meiltä rakennussuunnittelun, voit varmistua siitä, että käyttämämme rakennetyypit ovat Suomen olosuhteissa toimivia ja kestävät meidän ilmaston rasitukset. Meillä on hyvät ohjelmistot, joilla voidaan laskea talon rakenteiden u-arvojen lisäksi myös rakenteiden kosteudensietokyky, muodostuuko seiniin kastepisteitä.
   • Ympäristöystävällisyys: Meillä on paljon kokemusta ympäristöystävällisten rakennusmateriaalien käyttämisestä, ja valitsemalla pystymme auttamaan teitä valitsemaan toimivat ja ekologiset rakennusmateriaalit.
    • valinnat lähtevät jo pienistä yksityiskohdista. Esimerkiksi usein luullaan, että terassilaudoituksen pitää olla painekyllästettyä puuta. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Materiaalina voidaan aivan hyvin käyttää käsittelemätöntä puuta, joka voidaan vaikka suojata öljyämällä itse.

Rakennussuunnittelun sisältö

Rakennuslupapiirustuksiin kuuluu yleensä 3–4 sarjaa:
– asemapiirros yleensä 1:200 tai 1:500
– pohjapiirustukset joka kerroksesta 1:50 tai 1:100
– leikkauspiirustukset 1:50 tai 1:100
– rakennetyypit ja leikkaukset 1:10
– julkisivupiirustukset 1:50 tai 1:100
– hormipiirustus 1:20
– rakennetyyppien U-arvolaskelmat sekä
– pinta-ala ja tilavuuslaskelmat.

Jos haluat rakennukseltasi enemmän

Jos haluat rakennuksiisi enemmän arkkitehtuurista ilmettä, etkä löydä haluamaasi talopakettitehtaiden katalogeista, suosittelemme ottamaan yhteyttä arkkitehteihin ja etsimään heistä teille sopivan yhteistyökumppanin.

Heillä on osaamista suunnitella talosi erilaisiin ympäristöihin ja juuri teille sopivaksi. Teemme mielellään kuitenkin yhteistyötä arkkitehtien kanssa, insinöörien osaaminen tukee arkkitehtia heidän työssänsä.

Voitte lukea enemmän yhteistyön hyödyistä blogikirjoituksessani, johon pääset täältä.

Ota yhteyttä ja varmista onnistunut lupaprosessi

Kun valitset ammattilaisen lupakuvien piirtämiseen, varmistat, että rakennushankkeesi etenee sujuvasti ja ilman turhia viivästyksiä. Meillä on laaja kokemus lupakuvien piirtämisestä. Olemme valmiita auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi ja varmistamaan, että projekti etenee suunnitellusti ja laadukkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan lisää lupakuvien piirtämisestä juuri sinun rakennushankkeessa!

 

 

+358 449 968 224

suunnittelu@rakennusaitta.fi

Ouluntaival 10 A 1, 93600 Kuusamo