Referenssit

Tutustu töihimme

Elementtisuunnittelu puutalokortteliin

Elementtisuunnittelu puutalokortteliin

Elementtisuunnittelussa laaditaan elementtisuunnitelmat elementtien tekoa varten. Tässä kohteessa oli jo rakenne- ja perustussuunnittelu tehty. Rakennussuunnittelu Aittakumpu Oy teki elementtitehdasta varten elementtisuunnittelun.

Nämä talot rakennettiin pääkaupunkiseudulle, Helsinkiin.

Elementit tehtiin niin sanotuista suurelementeistä. Elementin pituus on enimmillään 12 metriä.

Elementtisuunnitteluun kuuluu meillä:

 • elementtikuvat kaikista elementeistä, esimerkiksi
  • ulkoseinäelementit
  • välipohjaelementit
  • päätykolmioelementit
  • kuistit, terassit, parvekkeet
  • huoneistojen väliset seinät
  • kantavat, jäykistävät ja kevyet, siirrettävät väliseinät
  • seinäkkeet,
  • ullakon palokatkot
 • alaohjauspuun mittakuva
 • elementtimittakuva
 • liitosdetaljit tarvittaessa
 • katkaisulistat ja osaluettelot
Kuva korttelista, jossa näkyy realistinen 3D-havainnekuva rakennuksista, joista on näkyvissä rakennusten kantava runko

Havainnekuva korttelista, näkyvissä korttelin rakennusten kantava runko

Seinäelementtikuva

Havainnekuva seinäelementtisuunnitelmista

 

Puutalojen rakennesuunnittelu Ouluun

Puutalojen rakennesuunnittelu Ouluun

Nämä talot rakennettiin Oulun seudulle suurelementeistä.

Rakennussuunnittelu Aittakumpu Oy teki kohteeseen sekä perustussuunnittelun, rakennesuunnittelun että elementtisuunnittelun. Elementit ovat puurakenteisia suurelementtejä. Osa rakennuksista on kaksikerroksia.

Rakentamisessa noudatettiin kuivaketju-10 kosteudenhallintajärjestelmää, ja sen asettamat vaatimukset rakenteiden suunnittelulle otettiin työssämme huomioon. Kuivaketju-10 kosteudenhallintajärjestelmä lupaa vähentää rakennuksen kosteusriskejä huomattavasti.

Pääset seikkailemaan rakennuksen kolmiulotteisessa rakennemallissa tämän linkin kautta: Vertex Showroom

 

Erillistalojen rakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu

Erillistalojen rakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu

Työmme oli tehdä näihin taloihin rakennesuunnittelu, elementtisuunnittelu ja perustussuunnittelu kuivaketju-10 mukaan.

Rakennushanke koostui yhdestätoista erillistalosta ja talousrakennuksesta. Rakennuspaikka Oulu, ja rakennustapa elementtirakentaminen.

Rakennussuunnittelu Aittakumpu Oy teki kohteeseen sekä perustussuunnittelun, rakennesuunnittelun että elementtisuunnittelun. Elementit ovat puurakenteisia suurelementtejä. Osa rakennuksista on kaksikerroksia.

Suunnittelimme rakenteet kuivaketju-10 järjestelmän mukaan. Kuivaketju-10 lupaa vähentää rakenteiden kostumisriskiä huomattavasti.

MHM rakenteinen lentoterminaali

MHM rakenteinen lentoterminaali

Tämä lentoterminaali oli mielenkiintoinen suunniteltava. Kantava runko on MHM massiivipuuta, runko tehtiin MHM-elementeistä. Katon muoto saatiin toteutettua ristikoilla. Teimme kohteen rakennesuunnittelun ja MHM-tehdasta varten elementtikuvat.

Teimme myös perustussuunnittelua varten perustusten mittaohjeen ja ristikkosuunnittelijalle ristikkokaaviot. Lisäksi seinien ulkoverhouslevyistä teimme mittakuvat levytoimittajalle. Ja ikkunat sovitettiin tarkasti seinäaukkoihin.

Pääset tutustumaan kohteen 3D-mallin osoitteessa: MHM lentoterminaali | Vertex Showroom

MHM omakotitalo rakennesuunnittelu

MHM omakotitalo rakennesuunnittelu

Tämän omakotitalon kantavina rakenteina on 205 mm – paksu MHM-massiivipuu, jonka ulkopintaan tuli 60 mm puukuitulevy. Teimme kohteeseen rakenne- ja elementtisuunnittelun. MHM-elementit valmistettiin tekemiemme seinäkaavioiden mukaan elementtitehtaalla ja nostettiin paikoilleen työmaalla.

Talo on 1,5- kerroksinen, välipohja puurakenteinen. Asiakkaan tavoitteena oli luonnonmukaiset ja kemikaalittomat, sekä turvalliset rakenteet.

Perustussuunnittelua varten teimme perustusten mittaohjeen, ja ristikkosuunnittelua ja -tilausta varten ristikkokaaviot.

Pääset seikkailemaan 3D malliin tästä linkistä: MHM Omakotitalo | Vertex Showroom

MHM omakotitalo rakennesuunnittelu

MHM omakotitalo rakennesuunnittelu

Tämän omakotitalon kantavina rakenteina on 205 mm – paksu MHM-elementti, jonka ulkopintaan tuli 60 mm puukuitulevy. Sisäpinta verhoiltiin Fermacell kuitukipsilevyä. Teimme kohteeseen rakenne- ja elementtisuunnittelun. MHM-elementit valmistettiin tehtaalla ja nostettiin paikoilleen työmaalla.

Perustussuunnittelua varten teimme perustusten mittaohjeen, ja ristikkosuunnittelua ja -tilausta varten ristikkokaaviot.

Pääset seikkailemaan 3D malliin tästä linkistä: Showroom

Kuuden rivitalon rakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu

Kuuden rivitalon rakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu

Saimme tehdä tämän hankkeen rakennesuunnittelun ja elementtisuunnittelun. Rakennus rakennettiin Vantaalle. Kuvassa näkyy kuuden rivitalon kantavat rakenteet. Talot olivat kaksikerroksisia, ja rakennesuunnittelun puolesta kohde oli vaativa kohde.

Kaikki seinät ja puiset välipohjat ja terassit elementoitiin, elementtitehdas valmisti elementit, josta ne kuljetettiin työmaalle ja nostettiin oikealle paikalle.

Pääset tutustumaan rakennushankkeeseen realistisen 3D-mallin kautta, mallissa näkyy taloista kantava puurunko. Linkki malliin: Showroom.

MHM-talon rakennesuunnittelu

MHM-talon rakennesuunnittelu

Tämän hienon omakotitalon kantavina rakenteina on 205 mm – paksu MHM-massiivipuurunko. Teimme kohteeseen rakenne- ja elementtisuunnittelun. MHM-elementit valmistettiin tehtaalla ja nostettiin paikoilleen työmaalla.

Perustussuunnittelua varten teimme perustusten mittaohjeen, ja ristikkosuunnittelua ja -tilausta varten ristikkokaaviot.

Pääset seikkailemaan 3D malliin tästä linkistä: Showroom

Suunnitteluhankkeita

Olemme saaneet tehdä monipuolisesti mielenkiintoisia ja haastavia toimeksiantoja. Tutustu tästä viimeaikaisiin hankkeisiin

 

2019 – As Oy, Oulu, 12 Puurakenteisen erillistalon ja väestönsuojan rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu

Hankkeen 12 erillistalon ja väestönsuojan vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen ja perustusten suunnittelu, puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Asuntojen kerrosala 1455m² + väestönsuoja 106m². Katto- ja yläpohjarakenteet suunniteltiin maassa rakennettaviksi ja seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen nostettavaksi. 

 

2019 – As Oy, Oulu, 18 Puurakenteisen erillistalon ja väestönsuojan rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu

Hankkeen 18 erillistalon ja väestönsuojan vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen ja perustusten suunnittelu, puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Asuntojen kerrosala 1737 m² + väestönsuoja. Katto- ja yläpohjarakenteet suunniteltiin maassa rakennettaviksi ja seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen nostettavaksi. 

2019 – As Oy, Vantaa, Puurakenteisen rivitalon rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu 

Hankkeen vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen, perustusten suunnittelu, puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- ja yläpohjarakenteet suunniteltiin maassa rakennettavaksi ja seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen nostettavaksi. Rakennuksen toinen pääty on kivirakenteinen ja kaksikerroksinen. Kellarikerroksen seinät ovat betonielementtejä, ja välipohjana ontelolaatasto. Rivitalon kokonaispituus on n. 60 metriä.

 

2019 – Helsinki, Hirsitalojen rakennesuunnittelu 

Hankkeen vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen ja puurakenteiden suunnittelu. Hankkeeseen kuului kahden hirsirakenteisen minitalon ja autotallin/pihasaunan rakennesuunnittelu. Talojen kantavana runkona oli hirsi 180 mm paksuna. Rakenteissa pyrittiin luonnonmukaisuuteen, ekologisuuteen ja vähäpäästöisyyteen. 

 

2019 – As Oy, Kempele, 13 puutalon ja väestönsuojan puurakenteiden suunnittelu ja elementointi 

Hankkeen vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen, perustussuunnittelu, puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- ja yläpohjarakenteet rakennettiin maassa ja nostettiin seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen.

 

2019 – As Oy, Vantaa, kolmen rivitalon rakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu

Hankkeen rakennesuunnittelijana toimiminen ja puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tehtiin tuotantoa varten suurelementtisuunnitelmat. Katto- ja yläpohjarakenteet suunniteltiin maassa rakennettavaksi ja seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen nostettavaksi. Seinäelementit on puurakenteisia.

 

2019 – Liperi, Pohjois-Karjala, Hirsitalon rakennesuunnittelu 

Hankkeen vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen ja puurakenteiden suunnittelu. Hankkeeseen kuului hirsirakenteisen omakotitalon kennesuunnittelu.

 

2019 – As Oy, Espoo, kahden rivitalon ja kahden kaksikerroksisen paritalon rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu 

Hankkeen rakennesuunnittelijana toimiminen ja puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- välipohja- ja yläpohjarakenteet rakennettiin maassa ja nostettiin seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen. Seinäelementit valmistettiin elementtitehtaalla.

 

2018 – As Oy, Oulu, 8 puutalon rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu 

Hankkeen vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen, perustusten suunnittelu, puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- ja yläpohjarakenteet rakennettiin maassa ja nostettiin seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen.

 

2018- As Oy, Vantaa, 8 puutalon rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu

Hankkeen puurakenteiden suunnittelu, perustussuunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- ja yläpohjarakenteet rakennettiin maassa ja nostettiin seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen.

 

2018 – As Oy, Vantaa, 17 puutalon rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu

Hankkeen puurakenteiden suunnittelu, perustusten suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- ja yläpohjarakenteet rakennettiin maassa ja nostettiin seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen.

 

2018 – Omakotitalo, Pirkkala

Vastaava rakennesuunnittelija, rakennesuunnittelu ja perustussuunnittelu. Rakennus on kolmessa tasossa, harkkorakenteisen kellarikerroksen päällä 1,5 kerroksinen puurakennus. Alempi välipohja ontelolaatoilla, ylempi puurakenteinen. Seinissä puukuitueriste ja rakenteet ns. hengittävät, ilman muovia.

 

2018 – As Oy, Oulu, 24 puutalon rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu

Hankkeen vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen, perustusten suunnittelu, puurakenteiden suunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- ja yläpohjarakenteet rakennettiin maassa ja nostettiin seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen.

 

2018 – Omakotitalo, Pirkkala

1,5 kerroksinen rakennus. Vastaavana rakennesuunnittelijana toimiminen, rakenne- ja perustussuunnittelu. Kantava runko puurakenteinen, lämmöneristeenä puukuitueriste, ns. hengittävät rakenteet ilman muovia.

 

2018 – Omakotitalo, Kuusamo

Puurakenteinen asuinkerros, kellarikerros harkoista. Rakennussuunnittelu ja rakennesuunnittelu

 

2018 – Teollisuushallit, Lempäälä. 

Rakennettava kerrosala yhteensä kahdessa hallissa ~1000m2. rakennussuunnittelu, lupakuvien laatiminen.

 

2018 – Hirsitalo, Loviisa

Rakennesuunnittelu yksikerroksiseen rakennukseen, jonka kantava runko on hirrestä ja ns. hengittävät rakenteet ilman muovia.

 

2018 – Hirsirakennus, Kustavi

Rakennesuunnittelu ja rakennuslupakuvat hirsirakenteiseen vapaa-ajanasuntoon.

 

2018 – As Oy, Kempele , 18 puutalon rakennesuunnitelmat ja elementtisuunnittelu

Hankkeen puurakenteiden suunnittelu, perustussuunnittelu ja elementtisuunnittelu. Rakennuksien seinistä tuotantoa varten suurelementtikuvien laatiminen ja rakennuksien kattojen elementointi. Katto- ja yläpohjarakenteet rakennettiin maassa ja nostettiin seinien pystytyksen jälkeen paikoilleen.

 

2018 – Omakotitalo, Pirkkala

Puurunkoisen kaksikerroksisen rakennuksen vastaava rakennesuunnittelija ja rakennesuunnitelmien laatiminen. Kohteessa kantava runko on puurakenteinen, välipohja puusta.

 

2018 – Paritalo, Tampere.

Kahden kaksikerroksisen rakennuksen rakennesuunnittelu ja perustussuunnittelu. Kohteen kantava runko puu, välipohja puurakenteinen.

 

2018 – Hirsirakennus, Padasjoki

Rakennesuunnittelu ja lupakuvat hirsirakenteiseen vapaa-ajanasuntoon.

 

2018 – Hirsitalo, Kuopio.

Kaksi 1,5 kerroksista hirsirakennusta saman katon alla. Puurakenteiden rakennesuunnittelu. Kantava runko hirrestä, välipohja sahatavarasta.

 

2018 – Hirsitalo, Pori

Kaksikerrokseisen rakennuksen rakennesuunnittelu. Kantava runko yläpohjaan asti hirrestä.

 

2018 – Omakotitalo, Tampere

Kaksikerroksisen puurakennuksen rakennesuunnittelu. Kantava runko puusta, lämmöneriste puukuitueriste.

 

2018 – Majoitusrakennus, Mäntsälä

Hanke on ~220 neliöinen asuinrakennus luonnonmateriaaleista ja ns. hengittävin rakentein, kantava runko AaltoHaitek-seinärakenteella, lämmöneristeenä kutterinlastu ja olki. Vastaava rakennesuunnittelija, rakennesuunnittelu ja perustussuunnittelu.

 

Perustussuunnittelu

 • OKT Ivalo
 • OKT Rovaniemi,
 • Teollisuushalli, Kärsämäki
 • OKT Hyvinkää
 • OKT Hyvinkää
 • OKT Hämeenlinna
 • Autokatos, Helsinki
 • OKT Janakkala
 • OKT Jyväskylä

KUVIA

OTA YHTEYTTÄ

+358 449 968 224

suunnittelu@rakennusaitta.fi

Ouluntaival 10 A 1, 93600 Kuusamo